• Facebook: demetrios.angelides
 • Google+: 108435359668006075214
 • Twitter: angelidesltd
 • Η 20η συνεδρίαση και διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (CIVEX) στο Divani Caravel στις 20-21/09/18.

  Η 20η συνεδρίαση και διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (CIVEX) στο Divani Caravel...

 • ΣΚΛΗΡΗ απάντηση Καψώχα σε οργάνωση που δεκάδες μέλη της υπηρετούν υπόδικους για κακουργήματα, εκβιάζοντας έντιμους λειτουργούς.

  ΣΚΛΗΡΗ απάντηση Καψώχα σε οργάνωση που δεκάδες μέλη της υπηρετούν υπόδικους για κακουργήματα,...

 • Αποκάλυψη-βόμβα για τη Μαρία Σπυράκη.

  Αποκάλυψη-βόμβα για τη Μαρία Σπυράκη.

 • Νεκρή από πυροβολισμούς μέσα στο αυτοκίνητό της στην οδό Στρατηγού Δαγκλή, στο κέντρο της Κηφισιάς.

  Νεκρή από πυροβολισμούς μέσα στο αυτοκίνητό της στην οδό Στρατηγού Δαγκλή, στο κέντρο της Κηφισιάς.

 • Τα σάρωσε όλα! Η πρεμιέρα του νέου δελτίου ειδήσεων του Νίκου Χατζηνικολάου!

  Τα σάρωσε όλα! Η πρεμιέρα του νέου δελτίου ειδήσεων του Νίκου Χατζηνικολάου!

 • Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η βράβευσή της από το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»!

  Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η βράβευσή της από το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»!

Πέτρος Νάκος: Το μότο του στη ζωή είναι «Follow your Dream».

Ζούμε μια εποχή όπου τα νούμερα καταπίνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, όπου ο φόβος και η ανασφάλεια μας βυθίζουν σε ομαδική κατάθλιψη και σε έναν απομονωτισμό.....σχολιάζει ο Πέτρος Νάκος.

Ένα από τα αριστουργήματα της λογοτεχνίας, το πολυβραβευμένο «Birdy» (Το αγόρι πουλί) του Ουίλλιαμ Γουώρτον, επίκαιρο όσο ποτέ, παίζεται φέτος για δεύτερη φορά στο θέατρο «Altera Pars» κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.15.

Η ιστορία δυο παιδικών φίλων του Μπέρντυ και του Αλ, που τους χωρίζει αιφνίδια το ξέσπασμα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, σηματοδοτεί το βίαιο τέλος της αθωότητας…το Τέλος Εποχής για τον καθένα μας….κάπου εκεί όμως, στο τέλος που δεν αποφασίσαμε εμείς, οι δυο φίλοι μας φωνάζουν….«Το πιο σημαντικό είναι να κρατήσεις το όνειρο ζωντανό».

Η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ και η δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Πέτρου Νάκου....τον οποίο και φιλοξενούμε σήμερα.

Κύριε Νάκο, φέτος για δεύτερη φορά στο Altera Pars ανεβάσατε το «Birdy» του Ουίλλιαμ Γουώρτον, ενός θαυμάσιου Aμερικάνου ιμπρεσιονιστή ζωγράφου, με ντοκτορά στην ψυχολογία, που έγραψε στα 53 του την πρώτη του νουβέλα και ήταν το «Birdy». Το διασκευάσατε, το σκηνοθετείτε και παίζετε. Γιατί επιλέξατε και πάλι το έργο αυτό;

«Το «Birdy» ήταν η απάντησή μου στην εθνική κατάθλιψη και την χρεοκοπία ονείρων που βιώνει η χώρα μας και ο λαός μας από την εποχή της εισόδου στο Μνημόνιο. Η αναγκαία τονωτική ένεση, το χρώμα στη μαυρίλα που βλέπω παντού γύρω μου.

Ο πόλεμος που προσγειώνει ανώμαλα τους δυο νεαρούς ήρωες του έργου και απειλεί τις ζωές και τις ψυχές τους, συμβολίζει για μένα την οικονομική κρίση που τείνει να εξοντώσει τα όνειρα και τα ιδανικά μιας ολόκληρης γενιάς. Κατά συνέπεια, παραμένει απολύτως επίκαιρο, ενώ έκρινα πως η παράσταση δεν είχε ολοκληρώσει τον κύκλο της»

Στο έργο υπάρχει μια ειλικρινής φιλία μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών από παιδική ηλικία. Στην εποχή μας υπάρχει;

«Ζούμε μια εποχή όπου τα νούμερα καταπίνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, όπου ο φόβος και η ανασφάλεια μας βυθίζουν σε ομαδική κατάθλιψη και σε έναν απομονωτισμό. Η ανιδιοτέλεια, η ειλικρίνεια, η διάθεση για προσφορά, η ανοχή, βασικά συστατικά μιας πραγματικής φιλίας, δοκιμάζονται πολύ έντονα στην εποχή μας.....Γι’ αυτό, πιστεύω στη φιλία που θεμελιώνεται σε πολύ νεαρές ηλικίες, προτού διαβρωθεί η ψυχή μας από το - τοξικό περιβάλλον - της ευθύνης της επιβίωσης».

Ο συγγραφέας λάτρευε τα καναρίνια και είχε 250 όταν ήταν 17 ετών, τα οποία εξακολούθησε να έχει και αργότερα. Από αυτά εμπνεύστηκε - μεταφορικά ας πούμε - και τον ήρωα του έργου του. Εσείς πως θα χαρακτηρίζατε τον Birdy;

«Ως το απόλυτο σύμβολο της ελευθερίας.....και της θετικής σκέψης»

Δεν πρόκειται για ένα…..εύπεπτο έργο. Ο κόσμος πως αντιδρά;

«Η παράστασή μας όμως, - κρίνοντας από τις αντιδράσεις και τα σχόλια των θεατών - είναι και εύπεπτη αλλά και θρεπτική και χορταστική....την παρακολουθούν με άνεση και ενθουσιασμό όλες οι ηλικίες, έφηβοι αλλά και ηλικιωμένοι άνθρωποι, εισπράττοντας έναν ποταμό μηνυμάτων, τονωτικές ενέσεις αισιοδοξίας και μια λυτρωτική ψυχική ανάταση.

Πολλοί ταυτίζονται με τους ήρωες του έργου.....αυτό ήταν εξ’ αρχής το βασικό ζητούμενο της σκηνοθεσίας μου και είμαι πολύ χαρούμενος που επιτεύχθηκε. Άλλωστε, η παράσταση κρίθηκε κατάλληλη για λύκεια από τους πλέον αρμόδιους...»

Τα μηνύματα που θέλει να περάσει ο συγγραφέας;

«Το - Birdy - μιλάει για τη φιλία και την οικογένεια, την αγάπη και το μίσος, την ανοχή στη διαφορετικότητα, το όνειρο και την επιβίωση, την λογική και την τρέλα… ακτινοβολεί από αναμνήσεις της νιότης, από επιθυμίες.....από το όνειρο της απελευθέρωσης....το αγόρι που ονειρεύεται να πετάξει μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να κρατήσουμε ζωντανή μέσα μας την ομορφιά, την αθωότητα, την πίστη, το όραμα.....

Στα δικά μου μάτια, στο δικό μου ανέβασμα, η ιστορία του Μπέρντυ και του Αλ είναι η ιστορία όλων μας....η ιστορία κάθε ανθρώπου που στη πορεία προς την ενηλικίωσή του, πίστεψε, θέλησε, ονειρεύτηκε....μα, σύρθηκε σε έναν αγώνα με όρους κρυφούς και σκληρούς που ποτέ δεν επέλεξε....οι δυο αχώριστοι παιδικοί φίλοι από τη μακρινή Φιλαδέλφεια μας καλούν να «αποδράσουμε» μαζί τους....να πετάξουμε μακριά από την χρεοκοπία ονείρων του σήμερα.

Και αυτό είναι πάνω και πέρα απ’ όλα το βασικό μήνυμα της παράστασής μας.....Δεν θα είναι εύκολο για κανένα....αλλά είναι απλό....και αξίζει η προσπάθεια».

Όταν η κόρη του Ουίλλιαμ Γουώρτον επρόκειτο να παντρευτεί τηλεφώνησε στον πατέρα της για να ζητήσει τη γνώμη του. Κι εκείνος της απάντησε λακωνικά, επειδή ήξερε ότι κοστίζει το τηλεφώνημα: «Για να το αποφασίσεις πρέπει να αισθάνεσαι τρία πράγματα: πάθος, θαυμασμό και σεβασμό. Αν αισθάνεσαι τα δύο από αυτά, αξίζει να προσπαθήσεις. Αν αισθάνεσαι και τα τρία δεν χρειάζεται να πεθάνεις για να πας στον παράδεισο». Εσείς τι πιστεύετε για το γάμο και τις σχέσεις έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η εποχή μας;

«Δε πιστεύω στην - τυπική - διάσταση του γάμου παρά μόνο στην ουσιαστική, με την έννοια της ολοκληρωτικής «ένωσης» δύο ανθρώπων. Οι ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται πολύ σκληρά στην «ατομιστική» εποχή μας και πολύ σπάνια αντέχουν στους κραδασμούς, η αξίζει να αντέξουν....Πάντως, η άποψη του Γουόρτον με βρίσκει απολύτως σύμφωνο και μάλιστα με αυτήν ακριβώς τη σειρά».

Ποια τα προτερήματα της ιδανικής συντρόφου;

«Εκείνη που διεγείρει το σώμα, τρέφει το πνεύμα και γαληνεύει τη ψυχή μου».

Παρά την οικονομική κρίση γεμίζουν τα θέατρα;

«Φαινομενικά, η κρίση δεν έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την προσέλευση των θεατών στα θέατρα, ελλείψει άλλων ψυχαγωγικών επιλογών ενδεχομένως, αλλά και της δραματικής πτώσης της τιμής των εισιτηρίων και της αθρόας διανομής προσκλήσεων.

Όμως αυτά που γεμίζουν είναι ελάχιστα, κυρίως τα πολύ εμπορικά και προβεβλημένα. Οδεύουμε - κατά τη γνώμη μου - προς ένα καταστροφικό μονοπώλιο γιατί έχει επικρατήσει και στον πολιτισμό ο αδυσώπητος νόμος της αγοράς, γεγονός ανατριχιαστικό…»

Πόσο σας επηρεάζει ο κάθε ρόλος σας;

«Πάρα πολύ, θα έλεγα.....αρκετές φορές νιώθω να ταυτίζομαι, να τον κουβαλάω και στη ζωή μου....τον συγκεκριμένο δε, θα τολμούσα να τον χαρακτηρίσω σχεδόν αυτοβιογραφικό...»

Ένας χαρακτήρας που θα θέλατε να υποδυθείτε;

«Αν και δεν έχω τέτοια απωθημένα, γιατί μπορώ να επιλέγω εγώ τους ρόλους που υποδύομαι, θα έλεγα τους μεγάλους σεξπηρικούς ήρωες. Ιδίως τον ΑΜΛΕΤ και τον ΑΝΤΩΝΙΟ…».

Με την τηλεόραση τι σχέση έχετε;

«Καμία ιδιαίτερη σχέση… δε την εκτιμώ πολύ- αν και αναγνωρίζω πως διαμορφώνει σε μέγιστο βαθμό καταστάσεις- γιατί επιλέγει να αξιοποιεί αρνητικά τη δύναμή της».

Το μότο σας στη ζωή;

«Μα δε σας είπα πως ταυτίζομαι με τους ήρωες που υποδύομαι; Τι άλλο από το Follow your Dream....το μότο της παράστασης».

Μελλοντικά σχέδια;

«Βρίσκομαι σε πυρετώδη αναζήτηση και ετοιμάζω και ένα πολύ φιλόδοξο project που όμως δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμο».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Σχετικά άρθρα

Relaxing Music.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ θεραπευτική ή χαλαρωτική ή για διαλογισμό ή για να κοιμηθείς!…… «soft» μουσική.

 

Newsletter

Σωματείο Φίλων Παύλου Μελά

ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να διαβάσετε το 8o Newsletter του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» σχετικά με την προσπάθεια του Σωματείου για την διάσωση της οικίας-μνημείο του ήρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.

Αν σας αγγίζει η προσπάθεια, κοινοποιήστε το και στους φίλους σας με την βεβαιότητα ότι τότε όλοι μαζί θα πετύχουμε τον πατριωτικό μας σκοπό.

Άμεση επισκευή κινητών-υπολογιστών

Η iFast Repair επισκευάζει τάχιστα το κινητό ή τον υπολογιστή σας. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Cyprus Freight Logistics.

An international logistics provider based in Nicosia, Cyprus, offering the entire range of freight forwarding and logistics services.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Buffalo Wings & Rings

Καλώς ήρθατε στην εμπειρία του «sports & lifestyle restaurant» στην Νέα Ερυθραία, Χαριλάου Τρικούπη 127.  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.......

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ για το πρώτο «sports and lifestyle» εστιατόριο στην Νέα Ερυθραία, πατώντας ΕΔΩ…….

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR)

Στην εφημερίδα Kifisia Press βλέπουμε τον νέο Ευρωπαϊκό κανονισμό GDPR (Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων)......σαν μία άριστη ευκαιρία για να ανανεώσουμε τη σχέση μας! Για περισσότερα πατήστε το Logo.

ANGELIDES ΕΠΕ

Angelides ΕΠΕ

Εταιρεία Συμβούλων Επιχειρήσεων

Τα νέα του ΕΣΠΑ

Υπουργείο Υγείας

Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών

Euronews στα Ελληνικά.

Deutsche Welle Ελληνικά.

Φιλικά Ιστολόγια

Ελληνικά

Διεθνή

Κυπριακά 

Δήμος Κηφισιάς

ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ;; Βρες την εύκολα κάνοντας κλικ πάνω στο παρακάτω Logo του Δήμου Κηφισιάς.

Αναζητάς Eργασία;

Για γρήγορη αναζήτηση ευκαιριών για εργασία στην Ελλάδα, Κύπρο και Εξωτερικό κάντε κλικ πάνω στο παρακάτω Logo.......

Εγγραφείτε στο Newsletter για να λαμβάνετε καθημερινά τις σημαντικότερες ειδήσεις στο e-mail σας.

Πληκτρολογήστε εδώ το e-mail σας:


Απαγορευμένες ατάκες;;

Ένα από το πιο παλιά και αγαπημένα θέματα στην Ελλάδα είναι αυτό της ατάκας. Απολαύστε τις 50 Νέες Απαγορευμένες Επιγραφές και Ατάκες!!.…..πατώντας το Logo!

Επιχειρήσεις Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press είναι μέλος. Για περισσότερα πατήστε το logo.

Nostos Radio 100.6 Athens

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΔΥΝΑΤΑ, την Δευτέρα 03/09/18, μια ξεχωριστή συντροφιά στον «αέρα» του NOSTOS 106,6 FM από επιλεγμένους ραδιοφωνικούς παραγωγούς, που δίνουν τη δική τους νότα σ' ένα πρόγραμμα που σκοπό έχει να φέρει κοντά αγαπημένους καλλιτέχνες και ήχους του παρελθόντος με την καλύτερη σύγχρονη μουσική!  ΠΑΤΗΣΤΕ το logo για να τον απολαύσετε!.....

Η Φαίη Βώκου, η ωραιότερη φωνή των FM και μοναδική ραδιοφωνική παραγωγός που δημιουργεί ατμόσφαιρα και συναίσθημα, καθημερινά 09.00-11.00......θα σας συναρπάζει με τις μουσικές της και την εκρηκτική της διάθεση!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την ραδιοφωνική παραγωγό Φαίη Βώκου, πατώντας  ΕΔΩ...........

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας

Για να ενημερωθείτε από το συνεχώς επίκαιρο-ποιημένο Δελτίο Κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πατήστε το Logo.

Το Παρατηρητήριο των FAKEnews.

Πατώντας το animated logo μπορείτε να παρακολουθείτε, σε συνεχή ροή, τα FAKEnews που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ.

Υποβολή Αίτησης για ΔΩΡΕΑΝ ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε στην ουρά για την έκδοση της κάρτας. Αντ' αυτού, η κάρτα θα αποσταλεί με αλληλογραφία κατευθείαν στο σπίτι σας. Υποβάλλετε την αίτηση πατώντας το logo.

Πρόσφατα σχόλια

Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης

112

Το 112 καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ως ο ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης.

Χρησιμοποιείται για δωρεάν κλήση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χώρες της ΕΕ, διευκολύνοντας την τηλεφωνική πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος αριθμός για τους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ και έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό.

Πρώτες Βοήθειες

Εγχειρίδιο Πρώτων Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Για να κατεβάσετε το pdf πατήστε εδώ.

ΠΩΛΕΙΤAI σε ελκυστική τιμή

FORD Streetka cabriole σε άριστη κατάσταση, με μαύρο χειροκίνητο αναδιπλούμενο soft top, θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα, στερεοφωνικό ράδιο-CD με σύστημα αυτόματης αλλαγής 6 δίσκων στο ταμπλό, κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ........

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

H Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, συστάθηκε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου για την οργανωμένη συνεργασία, προαγωγή και εκπροσώπηση των Περιφερειών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το logo.

Πρόγραμμα TV

Ο καιρός

O καιρός σήμερα
Go to top